Система відео розпізнавання жестів мови глухонімих з використанням нейронних мереж у реальному часі - Тихомиров, В. І. (My University, 2023)
У даній кваліфікаційній роботі було проведено порівняльний аналіз різних методів розпізнавання жестів глухонімих. Було досліджено різні типи нейронних мереж, а також підходи до їх навчання. Спроектовано і розроблено додаток з використанням нейронної мережі та комп’ютерного зору, що реалізує розпізнавання жестів глухонімих алфавіту. Для розпізнавання жестів використовується згорткова штучна нейронна мережа. Код програми написано мовою програмування Python
Keywords: комп’ютерний зір; машине навчання; гістограма напрямку