Управління персоналом за допомогою соціометричного методу - Полозова, Т. В.; Майстро, Р. Г. (ХНЕУ, 2008)
Запропонований у статті метод дослідження міжособистісних стосунків між членами трудового колективу дозволяє виявити: відношення групи до одного з її членів - ступінь його престижу в різних ситуаціях взаємодії; відношення кожного члена до групи, його бажання взаємодіяти з іншими членами групи; характеристики групи як цілісної системи; ступінь взаємопов'язаності членів колективу, тісноту їх спілкування; загальну психологічну активність групи.
Keywords: персонал; управління персоналом; управління людськимим ресурсами; соціометрія; соціометричний метод