Організаційно-правові засади функціонування інституту судових виконавців протягом 1929-1938 рр. - Чепкаленко, Д. О. (Право, 2018)
У статті проведено історико-правовий аналіз розвитку системи виконання судових рішень в цілому і, зокрема, функціонування системи судових виконавців на початку ХХ ст. Автором досліджено недоліки практичної діяльності судових виконавців радянського періоду, проаналізовано законодавчі приписи щодо здійснення виконавчого провадження та щодо тлумачення їх застосування. // The article provides a historical and legal analysis of the development of the system of execution of court decisions in general and, in particular, the functioning of the system of bailiffs in the early twentieth century. The author examines the shortcomings of the practical activities of bailiffs of the Soviet period, analyzes the legal requirements for enforcement proceedings and the interpretation of their application.
Keywords: інститут судових виконавців; судова система УРСР; процесуальний порядок виконання судових рішень; судовий пристав; institute of bailiffs; judicial system of the Ukrainian SSR; procedural order of execution of court decisions; bailiff