Закон України «про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» – основа ефективності діяльності національної служби посередництва і примирення - Рішняк, М. О. (Право, 2016)
У статті досліджуються питання обумовленості юрисдикційної діяльності Національної служби посередництва і примирення як суб’єкта трудового права рівнем досконалості правового змісту Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)». На основі аналізу позицій вчених, практики застосування норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», його правового змісту в системному зв’язку з іншими законами, з урахуванням особливостей сфери колективних трудових спорів (конфліктів) та специфіки правовідносин з вирішення таких спорів, узагальнення результатів дослідження зроблено висновки і пропозиції про напрями удосконалення закону з метою підвищення ефективності правового регулювання та юрисдикційної діяльності Національної служби посередництва і примирення. The article examines the issues of the determination of the jurisdictional activity of the National Mediation Service and Reconciliation as a subject of labor law level of excellence of the legal content of the Law of Ukraine "On the procedure for solving collective labor disputes (conflicts)." Based on the analysis of scientists' positions, practices of application of the Law of Ukraine "On the procedure for solving collective labor disputes (conflicts)", its legal content in systemic communication with other laws, taking into account the peculiarities of the sphere of collective labor disputes (conflicts) and specifics of legal relationships on solving Such disputes, summarizing the results of the research, conclusions and proposals on the directions of improvement of the law in order to increase the efficiency of legal regulation and jurisdictional activities of the National Mediation Service and Reconciliation.
Keywords: рівень досконалості правового змісту закону; несуперечливість норм права; колективні трудові спори (конфлікти); Національна служба посередництва і примирення; принцип правової визначеності змісту нормативно-правового акта; ефективність правового регулювання; ефективність юрисдикційної діяльності Національної служби посередництва і примирення; level of excellence of legal content of the law; completeness; collective labor disputes (conflicts); National Mediation Service and Reconciliation; principle of legal definition of the content of the normative legal act; efficiency of legal regulation; effectiveness of the jurisdictional activity of the national mediation and reconciliation service