Трансфер знань як найважливіша функція дослідницьких університетів - Клімова, Г. П. (Право, 2020)
Розглядаються особливості інноваційного суспільства як нового типу соціального розвитку. Розкриваються проблеми становлення дослідницького університету як модифікації класичних університетів в умовах сучасних глобальних викликів. Представлені основні характеристики дослідницьких університетів. Аналізується інноваційна інфраструктура дослідницького університету, яка інтегрує основні компоненти його інтелектуальної діяльності. Розкривається сутність і механізм трансферу знань в дослідницьких університетах. Аналізується міжнародний досвід трансферу знань на базі дослідницьких університетів. // The features of the innovative society as a new type of social development are considered. The problems of becoming a research university as a modification of classical universities in conditions of modern global challenges are revealed. The main characteristics of research universities are presented. An innovative infrastructure of the research university, which integrates the main components of its intellectual activity, is analyzed. The essence and mechanism of knowledge transfer in research universities is revealed. An international experience of transfer to research universities is analyzed.
Keywords: національна інноваційна система; дослідницький університет; інноваційна інфраструктура дослідницького університету; трансфер знань; трансфер технологій; мережа трансферу знань; national innovation system; research university; infrastructure of research university; transfer of knowledge; technology transfer; knowledge transfer