Поверхностное натяжение плазмы крови и уровень эндогенной интоксикации у больных лекарственной болезнью - Солошенко, Э. Н.; Хмель, Н. В.; Кондакова, А. К.; Колесников, В. Г.; Семко, Г. А.; Цимбал, В. Н.; Галагуря, Д. А. (My University, 2020)
В тезах представлені результати дослідження рівня речовин середньої та великої молекулярної маси плазми крові за параметром динамічного поверхневого натягу у пацієнтів з лікарською хворобою. Поєднання в експерименті традиційних біохімічних методів дослідження ендогенної інтоксикації та мікрохвильова діелектрометрія дозволило виявили додатковий критерій ендогенної інтоксикації – динамічний поверхневий натяг, який об’єктивно та швидко оцінює відхилення метаболічних шляхів ві фізіологічної норми.
Keywords: мікрохвильова діелектрометрія; ендогенна інтоксикація; лікарська хвороба; динамічний поверхневий натяг