Моделі локалізації об'єктів на зображенні у мережевих комп'ютерних системах аналізу зображень - Кислинський, О. В. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є створення сучасної інформаційної системи для ефективної контурної сегментації і локалізації зображення, моделі якої можуть адаптуватися до особливостей знімків, що обробляються. У ході виконання атестаційної роботи було проаналізовано існуючі моделі й алгоритми контурної сегментації і локалізації цифрового зображення, розроблено та реалізовано комп’ютерну систему для адаптивної сегментації і локалізації на мові C#, проведено оцінювання якості обробки зображення. Проведений порівняльний аналіз роботи запропонованого адаптивного алгоритму контурної сегментації і локалізації з аналогами показав суттєві переваги запропонованого алгоритму, які були обумовлені більш високою обчислювальною ефективністю і якістю за рахунок використання інваріантних масок і детекторів.
Models of Image Objects Localization in Image Analysis Computer Network Systems
Keywords: локалізація; сегментація зображення; детектор; згортка; маска; обчислювальна ефективність