Інформаційна технологія підтримки консультування студентів дистанційної форми навчання - Лєсна, Н. С.; Найденко, А. В.; Сокол, В. В. (ХНУРЭ, 2010)
У рамках роботи було досліджено методи покращення консультування студентів дистанційної форми навчання, розглянуто етапи та моделі пошуку інформації, розглянуто та порівняно методи імовірнісного латентно-семантичного аналізу, добування ключових понять із тексту, класифікації та кластеризації текстових документів, автоматичного анотування текстів. В результаті було спроектовано та розроблено інформаційну технологію підтримки консультування студентів дистанційної форми навчання у вигляді веб-застосування з використанням технології ASP.NET. Інформаційна технологія оптимізує процес консультування студентів, зменшуючи об’єм роботи викладача та підвищуючи швидкість отримання студентом відповіді на поставлене запитання, що реалізовано за допомогою імовірнісного латентно-семантичного аналізу, який виявляє приховані фактори та дає змогу добути контекстно-залежні значення слів за допомогою статистичної обробки великих наборів текстових даних.
Keywords: дистанційне навчання; інтелектуальний аналіз даних; імовірнісний латентно-семантичний аналіз; text mining; tfidf