Інтелектуальна система підтримки зорового сприйняття для людей із порушеннями зору - Єрошенко, О. А.; Філімончук, Т. В.; Севостьянова, О. М. (My University, 2025)
Сучасні досягнення у сфері штучного інтелекту відкривають нові можливості для розроблення систем допоміжного зору, здатних компенсувати часткову або повну втрату зорових функцій. Метою роботи є розроблення інтелектуальної системи, яка аналізує зорові сцени, розпізнає об’єкти довкілля та надає користувачеві аудіо- або тактильний зворотний зв’язок
Keywords: система допоміжного зору