Розроблення додатку-тренажера маніпулятора для захвату об'єктів на конвеєрі - Даниленко, М. М. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – процес автоматизованого виконання виробничих операцій, зокрема захоплення, переміщення та укладання об’єктів маніпулятором, інтегрованим у конвеєрну систему. Предмет розробки – програмна реалізація логіки керування та візуалізації роботи маніпулятора у віртуальному тренажері на базі Blender для моделювання повного виробничого циклу. Метою даної кваліфікаційної роботи є покращення доступності, зрозумілості та гнучкості навчального процесу у сфері автоматизованого управління та робототехніки за рахунок розробки інтерактивного віртуального тренажера, який моделює повний цикл виробничого процесу – від надходження тари до вивезення продукції – із візуалізацією роботи маніпулятора, логіки автоматизованого захоплення об’єктів та його взаємодії з конвеєрною системою. Область застосування – розроблений віртуальний тренажер призначений для використання у навчальному процесі з підготовки фахівців у галузі автоматизованого управління та робототехніки. Він дозволяє студентам у доступній формі вивчати повний цикл виробничого процесу, включаючи взаємодію маніпулятора з конвеєрною системою, логіку автоматизованого захоплення об’єктів та послідовність технологічних операцій. Тренажер може бути використаний як у класичному аудиторному навчанні, так і для самостійної роботи або дистанційних курсів.
Keywords: укладання об’єктів маніпулятором; автоматизоване виконання виробничих операцій; пакування; пакування