Дослідження експлуатаційних параметрів складнопрофільних оптичних волокон в залежності від їх геометричних характеристик - Донсков, О. М. (My University, 2010)
В процесі дослідження встановлено, що при будь-якому відхиленні геометричних характеристик досліджуваного мікроструктурного волокна модове поле буде мати 2 чітко виражених максимуми навіть при відносно малій зміні геометричних характеристик, внаслідок чого при практичному використанні досліджуваного типу волокна виникає необхідність спеціального кутового позиціонування торців волокон при їх з’єднанні; зі зменшенням середнього діаметру включень сумарна потужність модового поля збільшується, тобто випадкові зміни діаметру включень можуть призвести до збільшення потужності модового поля.
Keywords: диплом; студентська робота; складнопрофільні оптичні волокна; модове поле; геометричні характеристики