Дослідження самооцінки стану здоров'я і мотиваційних пріоритетів студентів першого року навчання - Церковна, О. В.; Осіпов, В. М.; Коновалов, Д. О. (My University, 2020)
Анотація. У статті розкриті результати дослідження самооцінки стану здоров'я студентів першого курсу, виявлено мотиваційні пріоритети до занять з фізичного виховання. У дослідженні взяли участь 202 студента I курсу ХНУРЕ. Свій стан здоров'я як хороше оцінили тільки 51,5% опитаних першокурсників, свій фізичний стан, як хороше відзначили 44,1% студентів. Було виявлено, що пріоритетною метою для відвідування занять з фізичного виховання для студентів є розвиток фізичних якостей 50,5%. Найбільший інтерес викликають заняття спортивними іграми, аеробікою, єдиноборствами та іншими видами рухової діяльності, не культивуються в університеті. Найпоширеніший спосіб проведення дозвілля у першокурсників - прогулянки 26.2%, при цьому, 55% студентів проводять за комп'ютером більше 35 годин на тиждень.
Keywords: студенти; рухова активність; мотивація; анкетування