Аналіз ефективності існуючих засобів захисту від лазерних засобів акустичної розвідки - Шаповал, З. В.; Заболотний, В. І. (НТУ «ХПІ», 2020)
Метою доповіді є аналіз існуючих засобів лазерної акустичної розвідки, що дозволяє виявити високий ступінь залежності ефективності їх роботи від факторів зовнішнього середовища і їх власних параметрів. У доповіді було розглянуто сучасні засоби лазерної акустичної розвідки, активні та пасивні засоби захисту , а також їх ефективність. Активні засоби захисту потребують постійних затрат енергії, працюють за принципом перекриття, тобто створюють перешкоди, які за інтенсивністю були б вищі, ніжакустичні коливання голосу людини.
Keywords: лазерні засоби акустичної розвідки; підслуховуючий пристрій; технічний захист інформації