Конструювання та технології виготовлення протезів верхніх кінцівок - Салєєва, А. Д.; Аврунін, О. Г.; Литвиненко, О. М.; Скрипка, О. Г.; Бєлєвцова, Л. О.; Трофименко, Т. О.; Істоміна, О. С.; Селіванова, К. Г. (ХНУРЕ, 2023)
У навчальному посібнику викладено загальні медичні та біомеханічні аспекти протезування верхніх кінцівок, запропоновано матеріали з конструкцій протезів верхніх кінцівок на різні рівні ампутацій, з комплектувальних виробів для протезів різної функціональності. У посібнику наведено основні технології виготовлення протезів після вичленення в променезап’ястковому суглобі, у наслідок ампутацій на рівні передпліччя та плеча та вичленення в плечовому суглобі. Запропоновано підходи до оцінювання якості та функціональності протезування верхніх кінцівок. Рекомендується здобувачам вищої освіти денної та заочної форм навчання за спеціальністю «Біомедична інженерія» (освітня програма «Ортопедичні технології та інженерія»).
Keywords: протезування; верхні кінцівки; біомедична інженерія