Дослідження кодування мови в стандарті GSM стільникового зв’язку - Ринжук, І. І. (My University, 2020)
Об`єкт дослідження - мовний кодек стільникової мережі мобільного зв`язку, призначений для стиснення мовних сигналів з метою зменшення швидкості потоку даних. Предмет дослідження – спрощена модель системи кодування-декодування мови по методу LPC-LTP-RPE в стандарті стільникової системи зв`язку GSM. Мета наукової роботи полягає в удосконаленні пристрою мовного кодека стандарту GSM 06.10. Завдання модернізації пристрою зводиться до теоретичного вивчення рекомендацій ETSI та розробки кодера мови. Методи дослідження. У роботі використані методи теорії множин, лінійних систем, різницевих лінійних рівнянь, методи статистичного моделювання, прикладної аналіз випадкових процесів.
Keywords: мовний кодек; мовний сигнал; швидкість потоку даних