Модель мережної аналітики з використанням технологій машинного навчання - Лушпа, Б. Є. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка моделі системи мережної аналітики, яка використовує методи машинного навчання. Основні внески роботи включають таке: розглянуто традиційні методики, засновані на навчанні, для NTMA; проаналізовано ключові характеристики та застосування NTMA; розглянуто методи ML, які використовуються у застосунках NTMA; розглянуто NWDAF в архітектурі стільникових мереж 5G; запропоновано модель системи для інтелектуальної мережної аналітики у стільникових мережах 5G. Використано кілька методів ML для вирішення двох основних проблем: прогнозування навантаження на мережу за допомогою аналізу часових рядів, зокрема за допомогою моделей лінійної регресії, LSTM і RNN; класифікація аномалій в мережі за допомогою моделей логістичної регресії і метода підсилювання градієнта XGBoost. Результаті цієї роботи призначені для фахівців у сфері комунікаційних систем і мереж, які планують використовувати аналітичні системи на основі штучного інтелекту для комунікаційних інфраструктур.
Network Analytics Model Using Machine Learning Technologies
Keywords: керування мережею; машинне навчання; мережі 5G; моніторинг і аналіз мережного трафіку; хендовер