Застосування фотонно-кристалічних резонаторів для детектування біологічних та хімічних речовин - Феклістов, О. А. (My University, 2025)
У роботі розглянуто кілька варіантів конфігурації фотонно-кристалічних резонаторів, які застосовуються в сенсорних пристроях для визначення параметрів хімічних та біологічних речовин. Створено розрахунковий проєкт для моделювання двовимірного фотонно-кристалічного резонатора. Здійснено підбір параметрів резонаторної системи для поліпшення експлуатаційних характеристик сенсору.
Keywords: біосенсор; двовимірний фотонний кристал; дефект періодичності; криптофан; фотонно-кристалічний резонатор