Дослідження класифікатора зображень із використанням ансамблевих засобів аналізу складу структурного опису - Жадан О. В. (My University, 2022)
Об’єктом дослідження є методи класифікації зображень з використанням множин дескрипторів ключових точок у системах комп’ютерного зору. Метою дослідження є впровадження технологій класифікації зображень на підставі багатокомпонентної моделі даних на множині бінарних дескрипторів для опису еталонних зображень. Використано дескриптори ORB, апарат теорії множин і векторного простору, метричні моделі для визначення релевантності множин багатовимірних векторів, елементи теорії ймовірностей та програмне моделювання. Дослідження направлені на застосування багатокомпонентної моделі даних у структурних підходах прийняття рішень про клас об’єкту задля покращення класифікаційних властивостей. У результаті програмно реалізована та досліджена модель класифікації, зроблений висновок щодо її ефективності.
Keywords: комп’ютерний зір; розпізнавання зображень; структурні методи класифікації; дескриптор orb; система центрів даних; багатокомпонентна модель