Аналіз бездротових сенсорних мереж - Карпов, М. С. (ХНУРЕ, 2023)
Бездротові сенсорні мережі використовуються в багатьох промислових і користувацьких додатках, таких як моніторинг і контроль процесів, показники стану здоров'я, моніторинг якості води, запобігання стихійному лиху, контроль дії порушників об'єкта, що охороняється. Бездротові сенсорні мережі можна використовувати у важкодоступних районах, де вони можуть залишатися протягом багатьох років без необхідності заміни джерел живлення. У статті описується концепція сенсорних мереж, реалізація якої стала можливою внаслідок поєднання мікроелектромеханічних систем, бездротового зв'язку та цифрової електроніки. Вивчено задачі та потенціал сенсорних мереж, проведено огляд факторів, що впливають на їх розвиток. Також розглядається архітектура побудови сенсорних мереж та області застосування сенсорних мереж.
Keywords: бездротова сенсорна мережа; сенсорний вузол; топологія мережі; архітектура мережі