Аналіз колізійних властивостей режиму вироблення імітовставок із вибірковим гамуванням - Кузнецов, О. О.; Іваненко, Д. В.; Колованова, Є. П. (ХНУРЭ, 2014)
Досліджується режим вироблення імітовставки із вибірковим гамуванням, який призначено для забезпечення цілісності та конфіденційності повідомлень. Розглядаються основні криптографічні перетворення, які застосовуються в ході реалізації цього режиму, даються теоретичні оцінки ймовірності збігів (колізій) формованих імітовставок. Обґрунтовуються пропозиції щодо вдосконалення дослідженого режиму під час застосування в інформаційно-комунікаційних системах.
Keywords: колізія; гешування; імітовставка; криптографічний захист