Візуальна новела як засіб мультимедійної інтерпретації художнього твору - Шипова, М. К.; Роскошна, А. В. (ТОВ «Видавництво Ліра-К», 2025)
Візуальні новели, що виникли в Японії у 1980-х роках, поєднують текст, зображення, музику й інтерактивність. У 1990-х роках жанр здобув ширшу популярність завдяки нелінійному сюжету та мультимедійним елементам. Сьогодні візуальні новели можуть не лише адаптувати літературні твори, а й пропонувати нові інтерпретації або альтернативні погляди на оригінал, водночас залучаючи користувача до взаємодії з текстом у цифровому середовищі.
Keywords: художній твір; іізуальна новела