Конституційно-правові засади децентралізації влади в пострадянських державах Балтії – членах Європейського Союзу - Закоморна, К. О. (Право, 2016)
Розглянуто зміст конституційно-правових засад децентралізації влади в пострадянських державах Балтії – членах Європейського Союзу. Встановлено чинники впливу на формування специфіки регламентації центральнолокальних відносин в Основних законах Естонії, Латвії та Литви. Визначено спільні риси конституційно-правового регулювання організації влади на місцях в цих країнах. Розкриті нагальні проблеми реалізації конституційно-правових засад децентралізації публічного управління. // The content of the constitutional and legal principles of decentralization of power in the post-Soviet states of the Baltics - members of the European Union are considered. Factors influencing the formation of the specifics of regulation of central colon relations in the basic laws of Estonia, Latvia and Lithuania are established. The common features of the constitutional and legal regulation of the organization of power on places in these countries are determined. The urgent problems of realization of the constitutional and legal principles of decentralization of public administration are revealed.
Keywords: децентралізація влади; конституційно-правові засади; організація влади на місцях; пострадянські держави Балтії – члени Європейського Союзу; публічне управління; центрально-локальні відносини