Вибір методики та розрахунок коефіцієнтів помилкового пропуску та помилкової відмови доступу у системах біометричної ідентифікації - Скопа, О. О.; Фразе-Фразенко, О. О. (ХНУРЭ, 2014)
У практиці обробки зображень завдання пошуку відповідності за біометричними даними отримало велике поширення та відоме як проблема «пошуку за зразком». Формально проблема розглядається як процес ототожнення еталонного зображення з одним з множини образів фрагментів, що лежать у заданій області другого зображення. Алгоритми встановлення подібності в основних варіантах тією чи іншою мірою пов’язані з отриманням характеристик стохастичного взаємозв’язку порівнюваних фрагментів зображень. Усі вони ґрунтуються на ідеях кореляційної та спектральної теорії сигналів. Однією із мір подібності зображень, яка характеризує якість роботи біометричної системи ідентифікації, є визначення коефіцієнтів помилкового пропуску та помилкової відмови доступу. Одна з таких меток розглядається у статті
Keywords: FAR; FRR; біометрична ідентифікація; міра подібності; статистична властивість