Оптичні вимірювальні прилади на основі низько-когерентної спектральної інтерферометрії. - Татьянко, Д. М. (My University, 2014)
Дисертаційна робота присвячена розвитку нових методів вимірювання для створення оптичних приладів на основі низько-когерентної спектральної інтерферометрії, що підвищують точність вимірювання відстаней і потужності когерентного і некогерентного оптичного випромінювання. Високоточні вимірювання частотних і енергетичних характеристик оптичного випромінювання є важливим завданням у науці, оптичних телекомунікаціях, медицині, різних областях промисловості. У дисертаційній роботі на основі теоретичних і експериментальних досліджень вирішені актуальні науково-практичні завдання застосування методу низько-когерентної спектральної інтерферометрії з використанням надяскравих світлодіодів та удосконалених трап-детекторів потужності оптичного випромінювання для створення нових оптичних приладів для вимірювання відстані і формування сіток стандартних оптичних частот. Запропоновано шляхи підвищення точності вимірювань спектральних і енергетичних характеристик оптичного випромінювання оптичними вимірювальними приладами на основі низько-когерентної спектральної інтерферометрії та зменшення їх вартості. The thesis is devoted to the development of new measurement methods for the creation of optical devices based on low-coherence spectral interferometry, which increase accuracy of distances and power measurements of the coherent and incoherent optical radiation. Precision measurement of frequency and power characteristics of optical radiation is an important task in science, optical telecommunications, medicine and various industries. In the thesis on the basis of theoretical and experimental studies addressed the current scientific and practical problems of applying the method of low-coherence spectral interferometry using ultra bright LEDs and improved trap detectors optical power to create new optical instrumentation to measure the distance and the formation of optical frequency grid standards. Ways of increasing the accuracy of measurements of the spectral and energy characteristics of optical radiation by optical measuring instruments based on low-coherence spectral interferometry and reducing their cost were proposed.
Keywords: нтерферометр; оптичні вимірювальні прилади; оптична рефлектометрія; оптична низько-когерентна томографія; optical measuring devices; optical reflectometry; optical low-coherence; optical coherence tomography tomography