Розробка системи технічного зору для системи управління сортувальним роботом - Ярош-Іванов, М. В. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є визначення положення виробу в просторі та його належність до певного класу. Предметом дослідження є технічний зір, що використовує алгоритм пошуку виробу за кольором. Метою кваліфікаційної роботи є розробка системи управління сортувальним роботом із застосуванням технології комп’ютерного зору, здатної без участі людини здійснювати сортування виробів на конвеєрній лінії за заданими заздалегідь ознаками. У процесі дослідження були вивчені основні функції та сфери застосування технічного зору. Розроблено алгоритм роботи системи керування сортувальним роботом та обрано програмне забезпечення для написання програмного коду роботи системи. Спроектовано технічну частину системи і проведено експерименти для визначення ефективності роботи системи (протестовано метод пошуку виробу за кольором).
Keywords: технічний зір; промисловий маніпулятор; калібрування