Випробування автотранспортних засобів за рівнем шкідливих викидів в атмосферу - Захаров, О. О. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка процедур оцінювання невизначеності вимірювань димності АТЗ. Досліджується питання екологічної безпеки транспортних засобів. Проведений аналіз існуючих методик випробувань автотранспортних засобів за рівнем шкідливих викидів в атмосферу. Розроблено процедури для розрахунку невизначеності прямого та непрямого вимірювань параметрів димності у відпрацьованих газах автомобілів (коефіцієнт поглинання та ослаблення світла). Для всіх розроблених процедур побудовано бюджети невизначеності вимірювань як основа для побудови програмих засобів для автоматизації розрахунку невизначеності. Розглядаються приклади оцінювання невизначеності вимірювань для всіх розроблених процедур.
Keywords: транспортий засіб; екологічна безпека; шкідливі викиди; викиди в вихлопних газах