Використання інноваційного підходу смарт-спеціалізації щодо забезпечення регіонального розвитку в Україні - Подрез-Ряполова, І. В. (Право, 2020)
Розглянуті інноваційні аспекти використання окремих ефективних інноваційних підходів щодо забезпечення регіонального розвитку в Україні на прикладі впровадження смарт-спеціалізації у систему стратегічного планування. Визначено, що смарт-спеціалізація є стимулюючим інноваційним підходом, який повинен через реалізацію системи певних заходів сприяти розвитку регіонального потенціалу, в тому числі інноваційного. Доведено, що застосування нової методології смарт-спеціалізацій до процесу стратегічного планування в Україні повинно сприяти ефективності процесів розробки відповідних стратегій та управління інноваційними процесами у регіонах, розвитку інновацій в певних галузях економіки, зростанню рівня інноваційної й інвестиційної активності та інвестиційної привабливості регіонів. // Innovative aspects of the use of certain effective innovative approaches to ensuring regional development in Ukraine on the example of introduction of smart specialization in the system of strategic planning are considered. It is determined that Smart specialization is a stimulating innovative approach, which must contribute to the development of regional potential through the implementation of a system of certain measures, including innovative. It is proved that the application of the new smart specialization methodology in the process of strategic planning in Ukraine should contribute to the effectiveness of developing relevant strategies and management of innovation processes in the regions, the development of innovation in certain sectors of the economy, the growth of innovation and investment activity and investment attractiveness of the regions.
Keywords: регіональний розвиток; інноваційний потенціал; інноваційна активність; смарт-спеціалізація; стратегічне планування; regional development; innovation potential; innovative activity; smart-specialization; strategic planning