Перспективність застосування медичних інформаційних технологій для оцінювання ризику анатомічного ураження коронарних артерій - Павлов, С. В.; Межієвська, І. А.; Вуйцік, В.; Власенко, О. В.; Аврунін, О. Г.; Масловський, В. Ю.; Волосович, О. С. (My University, 2023)
У статті проаналізовано світовий досвід розвитку медичних інформаційних технологій. Розроблено методику використання нечітких множин для реалізації інформаційної експертної системи для вирішення завдань медичної діагностики, зокрема під час оцінювання ступеня анатомічного ураження коронарного русла у пацієнтів із різними формами ішемічної хвороби серця. Практична цінність роботи полягає в можливості використання автоматизованої експертної системи для вирішення задач медичної діагностики на основі нечіткої логіки при оцінюванні ступеня анатомічного ураження коронарного русла у пацієнтів із різними формами ішемічної хвороби серця.
Keywords: медичні інформаційні технології, медичні інформаційні системи, коронарні канали, ішемічна хвороба серця.