орпоративні злиття та поглинання як причина виникнення корпоративного конфлікту - Жорнокуй, Ю. М. (Право, 2013)
У статті зроблена спроба розглянути корпоративні злиття та поглинання як причину виникнення корпоративних конфліктів в акціонерних товариствах. Відсутність у законодавстві України, Росії, Молдови й країн ЄС єдиного підходу до визначення понять «злиття» і «поглинання» є одним і з каменів спотикання в гармонізації європейської правової системи. У результаті дослідження зроблено висновок про те, що причиною виникнення корпоративного конфлікту є дії, спрямовані на недружнє злиття (поглинання) товариства цілі. // The article has an attempt to consider corporate mergers and acquisitions as a reason for corporate conflicts in joint-stock companies. The absence of the legislation of Ukraine, Russia, Moldova and EU countries, a single approach to the definition of the concepts of "merger" and "absorption" is one of the stones of the stumbling in the harmonization of the European legal system. As a result of the study, it is concluded that the reason for the emergence of a corporate conflict is the actions, with a direct merger (acquisition) of the partnership.
Keywords: корпоративний конфлікт; злиття; поглинання; акціонерне товариство; міноритарний акціонер; мажоритарний акціонер; корпоративне управління; corporate conflict; mergers; acquisitions; joint-stock company; minority shareholder; majority shareholder; corporate governance