Розробка методики калібрування трансформатора - Жданов, І. В. (My University, 2021)
Мета роботи – удосконалення системи керування вимірюваннями на підприємстві у відповідності з ISO 10012, шляхом розробки методики калібрування вимірювальних трансформаторів. Методи дослідження – використані методи порівняльного аналізу існуючих нормативних документів з калібрування вимірювальної техніки, методик калібрування трансформаторів, обробки результатів вимірювань. Для досягнення поставленої мети розроблена методика калібрування трансформаторів, що включає в себе ряд заходів, що забезпечують необхідну точність, відтворюваність і вірогідність результатів вимірювань. Запропоновано методи обробки результатів вимірювань.
Keywords: вимірювальні трансформатори; засоби вимірювальної техніки; калібрування; еталон; методика калібрування; метрологічні характеристики