Імператив якості: вчимося цінувати і оцінювати вищу освіту - Добко, Т. Д.; Головянко, М. В.; Кайкова, О. Б.; Терзіян, В. Я.; Тііхонен, Т. («Компанія "Манускрипт"», 2014)
Необхідною умовою ефективного реформування освіти є відтворення довіри суспільства через оприлюднення і прозорість процедур забезпечення якості освіти. На одному з семінарів з університетської автономії в Кембриджі проректор закладу висловився приблизно так: «На нашу думку, якщо хтось хоче зробити серйозні реформи, то йому для цього потрібні три речі: традиція, правильні люди і довіра».ТEMPUS-проект «Національна система забезпечення якості і взаємної довіри в системі вищої освіти – TRUST», який вже третій рік працює над рекомендаціями щодо реформи системи забезпечення якості вищої освіті України і над створенням інструментів її підтримки, недаремно має назву «ДОВІРА»
Keywords: навчальний посібник; вища освіта; якість вищої освіти; оцінювання якості