Дослідження авторського права на результати творчої діяльності, реалізованих у робототехніці - Шматков, Д. І. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
У відповідності з озвученою в міжнародних дослідженнях необхідністю подальших наукових пошуків для визначення актуального стану застосування права інтелектуальної власності до потреб галузі робототехніки та суспільства, представлену доповідь присвячено аналізу авторського права, що виникає з розробкою роботів та їх використанням. // In accordance with a call for research that determines whether the current application of intellectual property rights sufficiently meets the needs of the robotic industry, the presented report is dedicated to the analysis of copyright that arises along with the development of robots and their use.
Keywords: авторське право; робототехніка; роботи; штучний інтелект; рух; copyright; robotics; robots; artificial intelligence; movement