Метод вимірювання квантового фазового шуму та ширини лінії робочого переходу радіооптичної системи генератора випадкових чисел - Нарєжній, О. П.; Семенець, В. В.; Гріненко, Т. О. (ХНУРЕ, 2018)
Наведено результати комплексних теоретичних та експериментальних досліджень зі створення прототипу квантового генератора випадкових чисел (КГВЧ) на основі реалізації методу подвійного радіооптичного резонансу в парах ізотопа рубідію. Розроблено метод аналітичного та чисельного вирішення рівняння зв’язаних мод КГВЧ, який описує режим взаємодії квантових генераторів у процесі вимірювання їх параметрів. Особливістю запропонованого методу є можливість дослідження квантових фазових шумів і ширини лінії квантових дискримінаторів на парах лужних металів при наявності похибки від взаємодії.
Метод измерения квантового фазового шума и ширины линии рабочего перехода радиооптической системы генератора случайных чисел
Keywords: квантовий генератор випадкових чисел; метод подвійного радіооптичного резонансу; квантовий фазовий шум; квантова міра частоти