Захист даних стеганографічними методами на базі використання структурної надмірності опису контейнерів - Жуков, В. В. (My University, 2021)
Мета роботи – дослідження методів маскування даних з використанням мультиконтейнерів для підвищення безпеки даних обмеженого доступу у ході передавання відкритими каналами інфокомунікаційних систем. Досліджено принципи побудови стегосистем. Розглянуто підходи до побудови стеганографічних алгоритмів, орієнтованих на графічне середовище. Виконано дослідження методу непрямої інкапсуляції даних, що використовує особливості структурного опису трансформованих сегментів контейнеру. Показано переваги застосування дослідженого методу на випадок використання мультиконтейнерів для різних режимів вбудовування секретних даних. Розраховано теоретично можливі швидкості передавання біт інкапсульованого повідомлення для різних режимів функціонування досліджуваного методу.
Keywords: маскування даних; робастна стеганографія; група кадрів; LSB; ємність стегосистеми; хеш-функція