Роль волонтерів благодійної організації «software and computer museum» у розвитку цифрової освіченості дорослого населення - Кириченко, І. Ю. (ХНУРЕ, 2020)
The modem world needs constant development of digital skills and abilities for professional and personal growth of people. Since mature, elderly and senile people are less adaptable to mastering digital competence and have a low ability to pay for appropriate courses, charities come to the rescue. Most of the workforce of such organizations are volunteers. The report highlights the volunteer experience of conducting basic computer literacy courses at «Software and Computer Museum» for people over 40. Сучасне суспільство переходить на цифрові технології для використання їх у роботі та побуті. Люди зрілого та похилого віку зіштовхуються з проблемами неспроможності оплати тематичних курсів, нестачею навичок роботи з комп’ютерами, психологічними бар’єрами, тощо. Саме в цьому випадку приходять на допомогу благодійні організації та волонтери.
Keywords: культурне розмаїття; українознавство