Метод безпечної швидкої перемаршрутизації повідомлень за композитними шляхами - Єременко, О. С.; Лемешко, О. В.; Персіков, А. В. (Чернівці: «Місто», 2017, 2017)
Синтезовано метод безпечної швидкої перемаршрутизації повідомлень в мережі, що відноситься до класу проактивних і реактивних рішень щодо забезпечення заданого рівня інформаційної безпеки. Новизна методу полягає в тому, що в разі порушення вимог інформаційної безпеки в мережі, викликаного підвищенням ймовірності компрометації одного або множини композитних шляхів, що входять в основний мультишлях, багатошляхова передача частин конфіденційного повідомлення із забезпеченням заданих значень ймовірності його компрометації буде здійснюватися вже за заздалегідь розрахованою множиною резервних композитних шляхів, реалізуючи захист або основного мультишляху в цілому, або одного чи декількох заданих композитних шляхів, що входять в цей основний мультишлях.
Keywords: infocommunications, network security; маршрутизація, компрометація, шлях, відмовостій-кість, безпека