Дослідження спектральних характеристик фотонно-кристалічних - Букреєва, В. І. (My University, 2020)
Проведене ознайомлення з методами розрахунку та моделювання фотонно-кристалічних хвилеводів на основі лінійного дефекту періодичності. Складені конфігураційні файли для програм MIT Photonic Bands та МЕЕР. Отримано дисперсійні та спектральні характеристики фотонно-кристалічних хвилеводів з різними конфігураціями каналів.
Keywords: фотонний кристал; дисперсія; заборонена зона; спектральна характеристика; дисперсійна характеристика; зона бріллюена; просторовий розподіл поля; хвилевід