Методичне забезпечення екологічної оцінки техногенно-навантажених територій за концепцією корпораційної системи - Козуля, Т. В.; Ємельянова, Д. І. (ХНУРЭ, 2010)
Вказано доцільність використання корпораційної екологічної системи (КЕС) як базової моделі для прийняття оптимального управлінського рішення у системі екологічного моніторингу з метою збереження рівноважного стану складових КЕС та їх гармонійного розвитку й еволюції. Показано необхідність впровадження для характеристики екологічності комплексної системи оцінки за MIPS- і ризик-аналізом. Надано приклад практичної реалізації системи оцінювання для визначення рівня небезпеки території Дергачівського полігону побутових відходів.
Keywords: корпораційна екологічна система; нові підходи в екологічній політиці; екологічна безпека