Розробка та дослідження моделей машинного навчання для аудіоаналізу в інтелектуальних інформаційних системах - Тихонов, І. О. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка програмного рішення для підготовки аудіоданих, побудови й навчання моделей машинного навчання, аналізу результатів та визначення ефективних підходів для застосування в інтелектуальних інформаційних системах. Методи дослідження – методи машинного та глибинного навчання, цифрової обробки сигналів, алгоритми класифікації, методи виділення ознак, нейронні мережі, статистичні методи оцінювання точності. Результатом роботи є програмний прототип системи аудіоаналізу, що реалізує обробку аудіосигналів, витягнення ознак і класифікацію аудіоданих для автоматизованого визначення характеристик аудіофайлів. Галузь застосування – інтелектуальні інформаційні системи автоматизованого аудіоаналізу, зокрема рекомендаційні та стрімінгові сервіси, мультимедійні платформи та системи моніторингу звукового середовища.
Keywords: аудіоаналіз; моделювання даних; обробка сигналів; передобробка аудіо; спектрограма