План BEPS як переломний момент міжнародної податкової співпраці: стан та перспективи втілення - Красовський, В. І. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2019)
У статті проаналізовано передумови та необхідність створення, історію та перспективи розвитку Плану BEPS – плану ОЕСР з протидії розмиванню податкової бази, досліджено 15 дій даного плану та мінімальний стандарт BEPS, автором акцентовано увагу на важливості втілення Дії 3 щодо контрольованих іноземний компаній та Дії 15 щодо MLI – багатосторонньої конвенції з питань міжнародного оподаткування, також досліджено стан втілення Плану BEPS Україною. // The article analyzes the prerequisites for the creation, history and prospects of development of the BEPS plan - OECD plan to counteract the tax base, investigated 15 actions of this plan and the minimum Beps standard, the author is emphasized on the importance of implementing action 3 on controlled foreign companies and actions 15 on MLI. - Multilingual Convention on International Taxation, a state of implementation of the BEPS plan to ukraine is also investigated.
Keywords: план BEPS; боротьба з розмиванням податкової бази; ОЕСР; контрольовані іноземні компанії; MLI; BEPS plan; fighting tax base; OECD; controlled foreign companies; MLI