Синтез систем термінального управління з прогнозуючими моделями - Кравченко, С. О.; Шматько, Д. А. (ХНУРЕ, 2025)
У статті розглянуто синтез систем термінального управління з прогнозуючими моделями для підвищення точності управління складними нелінійними об'єктами, підкреслено актуальність подальшого розвитку цього напряму для систем з невизначеностями. Проаналізовано особливості організації термінального управління, етапи синтезу та проблеми розробки ефективних алгоритмів для роботи в режимі реального часу
Keywords: термінальне управління; прогнозуюча модель; робототехнічна система; об’єкт управління