Дуальна форма професійної освіти як умова ефективного рішення завдань модернізації освіти - Тер-Ованес’ян, В. Г.; Вем’ян, В. Г. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2015)
Дуальна форма професійної освіти нині розглядається як успішно адаптований до умов ринкової економіки освітній феномен. Потрібна нова форма підготовки фахівців на основі соціального партнерства підприємств і професійних шкіл. Дуальна форма освіти на ранніх стадіях навчання забезпечує набуття студентами цільової підготовки, певних професійних компетенцій, а також таких особистісних якостей, як уміння працювати в команді, навичок оптимального вибору технологічного рішення, відповідальності за доручену ділянку діяльності. У процесі роботи він по-новому осмислює майбутню спеціальність і приймає обґрунтоване рішення про правильність вибору професії.
Keywords: дуальна система; професійна освіта; інноваційна концепція; організація навчального процесу; модульна система