Порівняльний аналіз стійкості сучасних алгоритмів блокового симетричного шифрування - Горбенко, І. Д.; Мордвінов, Р. І. (ХНУРЭ, 2015)
На сучасному етапі розвитку інформаційних технологій все більш важливими постають питання з захисту інформації в ІТС. Останні події у світі підтвердили особливу важливість протидії порушникам та спробам ведення інформаційної боротьби з метою нанесення втрат. При правильному виборі та застосуванні, згідно з вимогами криптографічних перетворень, досягається високий рівень безпеки та відповідно основні послуги – конфіденційність, цілісність, захист від НСД, доступність, неспростовність тощо. При криптографічному захисті інформації висуваються та мають бути забезпечені криптографічна стійкість, цілісність, швидкодія криптографічних перетворень та вимоги, що висуваються додатками.