Дослідження самонавчальних алгоритмів оптимізації кривої складності навчання сліпому друку - Станчик, К. В. (My University, 2022)
Об’єктом дослідження є методи балансування складності навчаючої відеогри. Метою роботи є дослідження методів проектування та задання ігрового балансу у відеоіграх та дослідження методів автоматичного коригування балансу відповідно до навиків гравця. Результатом роботи є порівняльне дослідження методів задання ігрового балансу та дослідження методів аналізу успішності застосування різних підходів до автоматичного коригування балансу. Дослідження відбувається на базі задання балансу для навчаючої відеогри, що націлена на вивчення та тренування навику сліпого друку.
Keywords: відеогра; гейміфікація; ігровий дизайн; ігровий баланс; матчмейкінг; сліпий друк; true skill