Метод безпечної маршрутизації мультифрактального трафіка - Радівілова, Т. А. (ХНУРЕ, 2019)
В роботі запропоновано метод безпечної маршрутизації, що враховує параметри мультифрактальності трафіка та агрегований критерій якості виявлення атак в інфокомунікаційних мережах. Даний метод базується на особливій процедурі розрахунку вартості маршрутів з подальшим використанням цих даних при виборі найкоротших шляхів. В роботі проведено експеримент з аналізу ефективності запропонованого методу в умовах мультифрактального трафіка і наявності трафіка атак. Результати дослідження показали, що використання запропонованого методу дозволяє зменшити затримку і джитер пакетів у мережі, а також підвищити ефективність блокування трафіка атак.
Keywords: маршрутизація; самоподібність; мультифрактальність