Дослідження авторегресійних й нейромережевих моделей для короткострокового прогнозування забруднення повітря - Таламанова, І. С. (My University, 2020)
Об’єктом дослідження є існуючі методи, підходи та інструментарій для короткострокового прогнозування забруднення повітря. Метою роботи є дослідження існуючих методів, підходів та інструментів для короткострокового прогнозування забруднення повітря, а також порівняння їх ефективності для реальних даних. В результаті роботи здійснена програмна реалізація системи для прогнозування забруднення повітря авторегресійними та нейромережевими методами та порівняння цих результатів.
Keywords: передбачення забруднення повітря; прогнозування часових рядів; експоненціальне згладжування; авторегресійна інтегрована модель ковзного середнього (arima); довга короткочасна пам’ять (lstm)