Лінійні п’єзодвигуни в системах автоматики та машинобудівних конструкціях - Шостенко, С. С.; Буць, Д. Є. (ХНУРЕ, 2021)
У даній роботі доведено актуальність та доцільність використання п'єзоелектричних двигунів у приладах автоматики та машинобудівних конструкціях. Початі роботи з досліджень параметрів конструктивного виконання підвищенні на коефіцієнта корисної дії та збільшенні питомої потужності п'єзодвигуна, зменшення його габаритних розмірів, забезпечення зворотного ходу, збільшення ресурсу та надійності двигуна за рахунок використання фрикційного режиму передачі моменту шляхом використання елементу врівноваженості конструкції.
2021
Keywords: п’єзоелектроніка; п’єзотехніка; лінійні п’єзодвигуни; прилади автоматики; машинобудівні конструкції