Організація захисту комерційної таємниці в системі економічної безпеки підприємства - Сеїдова, Гюльнара Мірсаттар кизи (My University, 2021)
Об’єктом дослідження є управління системою економічної безпеки підприємства. Метою дослідження є теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення організації захисту комерційної таємниці в системі економічної безпеки підприємства. Розкрито змістовний контент поняття «комерційна таємниця». Розглянуто особливості захисту комерційної таємниці в умовах конкуренції. Здійснено аналіз господарської діяльності та організації захисту комерційної таємниці на ТОВ «Стем». Запропоновано напрями організаційного забезпечення захисту комерційної таємниці на підприємстві. Розроблено заходи щодо удосконалення організації захисту комерційної таємниці на ТОВ «Стем». Запропоновано рекомендації щодо розробки проекту захисту комерційної таємниці на основі системного методу «ОРSЕС».
Keywords: комерційна таємниця; організаційне забезпечення; захист інформації; служба безпеки; економічна розвідка; економічна контррозвідка