Базові структурні елементи та принципи побудови галузевих терміносистем - Редін, Д. В. (ХНУРЕ, 2020)
This article is devoted to the study of the concept of term in the concept of construction of branch terminology systems. The basic properties of the term systems are analyzed. The main categories of terms that are characteristic of the terminology of different industries are defined. Particular attention was paid to determining the difference between the term and the term system. Справа наукової термінології - це дуже важливе питання. Формування окремої терміносистеми - це складний і тривалий процес, який відбувається неоднорідно. Різні періоди історії становлення окремих терміносистем засвідчують відмінність підходів до творення нових термінологічних одиниць. Отже, більш детальне дослідження аспектів цієї теми є достатньо актуальним у сьогоденні.
Keywords: терміносистема; українознавство; термінологічна одиниця