Дослідження моделей та алгоритмів машинного навчання для автоматичного анотування зображень спортивних заходів - Лаптій, А. А. (My University, 2023)
Метою дослідження є аналіз різних за складністю та структурою способів для виявлення та розпізнавання обличчя та номерів за фотографією. Методи розробки базуються на основі навчання нейромереж, подальшого їх перенавчання шляхом подання великою кількості даних з датасетів. У результаті роботи було проведено аналіз існуючих способів та методів, що можуть розпізнавати та виявляти по фото номери та обличчя. Результати експерименту було продемонстровано в створеному прототипі
Keywords: спортивні заходи; спорт; марафон; розпізнавання обличчя; пошук за лицем